Doç. Dr. Berna Aksoy kimdir?

Doç. Dr. Berna Aksoy kimdir?

    Ulusal ve uluslararası 100'den fazla bilimsel yayın, kitap bölümü ile editörü olduğu 3 kitabı olan, Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz bölgesinde yıllardır herkesin tanıdığı ve hekimliğine çok güvendiği bir Dermatoloji doktoru, aynı zamanda başarılı bir akademisyen olan Doç. Dr. Berna Aksoy 1975 yılında Muğla'da doğmuştur. İlk öğrenimini o zaman köy, şimdi turizm cenneti olan memleketi Akyaka'da tamamlamış, ortaokulu Muğla Ticaret Lisesi'nde okumuştur. Ardından Diyarbakır Fen Lisesi ve Muğla Turgut Reis Lisesi'nde lise eğitimini tamamlamıştır. Tıp Fakültesi eğitimini 1992-1999 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi İngilizce Tıp Fakültesi'nde tamamlamıştır. 1999 Eylül Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS)'nda Türkiye dördüncüsü olarak Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji bölümünü kazanmış ve Eylül 2003'de Dermatoloji Uzmanı olmuştur. Ardından Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Keçiören ve Siteler Semt Polikliniklerinde 4 yıl kadar çalışmıştır. 2007 yılında özel sektöre geçiş yapmış ve 2007-2009 yılları arasında TDV Özel Ankara 29 Mayıs hastanesinde çalışmıştır. Ailevi nedenler dolayısıyla 2009 yılında şehir değiştirerek Ocak 2009'da Kocaeli'ye taşınmıştır. Kocaeli'de 2009-2015 yılları arasında Özel Konak Hastanesi, 2015-2020 yılları arasında VM Medicalpark Kocaeli Hastanesi'nde çalışmıştır. Temmuz 2020 itibariyle özel muayenehanesinde hasta kabul etmeye başlayacaktır.

    2012 yılında Deri ve Zührevi Hastalıklar Yeterlik Belgesi alan Doç. Dr. Berna Aksoy, Ekim 2016'da Yard. Doç ve Eylül 2018'de Doçent Dr. ünvanlarını kazanmıştır. Doç. Dr. Berna Aksoy'un 40 adet uluslararası dergilerde, 56 adet ulusal dergilerde yayınlamış bilimsel makalesi, 14 adet ulusal ve uluslararası yayınevleri tarafından basılmış kitap ve kitap bölümü bulunmaktadır. Doç. Dr. Berna Aksoy'un ayrıca uluslararası kongrelerde 36 adet bildirisi, ulusal kongrelerde 117 adet bildiri ve konuşması da bulunmaktadır. 

      Doç. Dr. Berna Aksoy meslek hayatında çeşitli ödüller de almıştır. Bunlardan ilki daha öğrenciyken aldığı 1998 – Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi, İç hastalıkları Anabilim Dalı, Yılın başarılı öğrencisi, Prof. Dr. M. Şeref Zileli Ödülüdür. 1999 – Eylül Tıpta Uzmanlık Sınavında 74.707 Klinik Puanla Türkiye Dördüncüsü olmuştur. Eylül 2003 Lütfü Tat Dermatoloji Sempozyumu’nda Yapılan VI. Ulusal Dermatoloji Bilgi Yarışması’nda Üçüncülük Derecesi almıştır. Ekim 2016 26. Ulusal Dermatoloji Kongresi’nde “Oral isotretinoin tedavisi folikülitis dekalvans tedavisinde uygun bir seçenek olabilir mi? 39 erkek hastanın retrospektif analizi” başlıklı çalışma ile 26. Ulusal Dermatoloji Kongresi “En iyi poster araştırma” ikincilik ödülü almıştır. Ekim 2018 27. Ulusal Dermatoloji Kongresi’nde “Türkiye’de Akne Şiddet ve Etkisinin Değerlendirilmesi: Akne Şiddet ve Etki Derecelendirme Sistemi (ASIG) Kullanılarak Yapılan Çok Merkezli Bir Çalışma.” “En iyi poster araştırma” üçüncülük ödülünü almıştır.

    Doç. Dr. Berna Aksoy evli (Doç. Dr. Hasan Mete Aksoy, Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı) ve bir çocuk (Elifsu Aksoy, Okan Üniversitesi, Görsel İletişim ve Tasarım anadal, Reklamcılık yandal öğrencisi) sahibidir. Doç. Dr. Berna Aksoy ileri düzeyde İngilizce bilmektedir.

Doç. Dr. Berna Aksoy yakında özel muayenehanesinde hasta kabul etmeye başlayacaktır.

Adres: Yenişehir mah. Demokrasi cad. Çınar sok. No: 21/2 İzmit - Kocaeli 
(Kandıra sapağı, Dent Group karşısı, Çınaraltı Künefe yanı)

Kendisine ulaşmak için GSM: 0531 991 3272
email: bmaksoy@mynet.com, bernaaaksoy@gmail.com





Yorumlar

Popüler Yayınlar

İletişim

Kitaplar